woensdag 4 september 2013

Dutch Dares #106 de waarheid

Het is weer de eerste woensdag van de maand. Dat betekent een nieuwe dare. De dare voor deze maand is "de waarheid". Voor deze dare heb ik het opwarmen van de aarde gekozen. Is het waar of niet? Heel veel mensen riepen tijdens de koude winters van afgelopen jaren dat het onzin is. Maar het feit is er. De gletsjers smelten en je moet steeds hoger de bergen in om nog wat sneeuw in de zomer te zien. In nog geen 30 jaar is er van de sneeuw op de Timmelsjoch (Oostenrijk, ongeveer 2500 meter hoog) in de zomer niets meer te zien. 

Toen ik 10 jaar was reden we tussen hoge bergen sneeuw. Was het koud en grauw. In 2011, toen Ronan 10 jaar was, liep hij op sandalen, in korte broek en shirt en was er van de sneeuw niets meer te zien. Alles was groen en het zonnetje scheen. Deze foto's laten zien dat het opwarmen van de aarde geen fabel, maar een feit is. Het is de bittere waarheid is.

Willen jullie ook eens mee doen met de Dutch Dares? Kans maken op een leuke prijs of mee doen als gastdesigner? Klik dan op de link naar het Dutch Dares blog en lees daar wat je hiervoor moet doen.

groetjes,
Cynthia

1 opmerking: